Yoga en meer

Hatha yoga
Van de verschillende yogavormen is hatha yoga de bekendste. In de lessen maakt men onder meer kennis met ontspanningsoefeningen en lichaamshoudingen: asana’s genaamd. Door het aannemen van deze lichaamshoudingen worden zowel lichaam als geest versterkt. De houdingen worden in een ontspannen tempo achter elkaar uitgevoerd.
Hatha yoga is een methode, waarmee de eigen mogelijkheden en beperkingen herkent worden. Het evenwicht tussen de functies van lichaam en geest wordt hersteld. Door hatha yoga voelt men zich veerkrachtiger, aandachtiger en evenwichtiger.

De lessen van een uur worden als volgt opgebouwd;

  • ademhalingstechniek en/of ontspanningsoefening
  • krachtige lichaamhoudingen
  • concentratieoefening


Integrale yoga
Integrale yoga kenmerkt zich door het aannemen van hatha yoga lichaamshoudingen (zie kopje hatha yoga). Echter, binnen deze yogavorm is er meer ruimte voor concentratie op lichaam en geest. Het tot rust brengen van de geest (minder stress!) wordt extra belicht. Na elke oefening wordt een rustmoment genomen om de werking van de houding te observeren. Deze meer gericht op een combinatie van lichaamsoefeningen en geestelijke rust. Ook het spirituele aspect van yoga wordt binnen deze yogavorm belicht.

De lessen van een uur worden als volgt opgebouwd;

  • ademhalingstechniek en/of ontspanningsoefening
  • lichaamshoudingen
  • meditatie


Meditatie
Door middel van het aanleren van ontspannings- en concentratietechnieken ontstaat er een gevoel van rust. Men is in staat om daadwerkelijk in het hier en nu te zijn; zonder stress over de dag van gisteren of zorgen om morgen. Mediteren brengt in de eerste plaats ontspanning voor de geest en het lichaam. Mediteren geeft innerlijke rust en een gevoel van nieuwe kracht en energie. Ook een (blijvend) gevoel van geluk kan ontstaan.
Regelmatige periodes van diepe ontspanning door het toepassen van meditatietechnieken, zullen stress verminderen en maken ons minder vatbaar voor aan stress gerelateerde ziektes. Men slaapt beter en het concentratievermogen wordt verbeterd. Sommige mensen zeggen dat ze eindelijk “rust in hun hoofd’ hebben gekregen. De techniek van mediteren is door iedereen te leren en kan het beste aangeleerd worden door persoonlijke instructie. Binnen deze instructie worden de technieken uitgelegd.

Binnen Happinessyoga wordt meditatie in de verschillende yogalessen geïntegreerd. Daarnaast worden er verschillende workshops en/of korte meditatiecursussen gegeven.

Reiki
Reiki is een natuurlijke en eenvoudige methode om middels handoplegging energie over te brengen op mens, dier (of zelfs plant). Het Japanse woord Reiki betekent “universele levensenergie”. Universeel geeft aan dat de energie altijd, overal om ons heen is. De energie is niet te zien. De vergelijking met zonne-energie is een goede verduidelijking. Door zonne-energie krijgt men energie, de energie is echter niet zichtbaar.
Bij een Reiki behandeling wordt die universele energie doorgegeven middels de handen. De gever kan deze universele levensenergie doorgeven aan de ontvanger. De energie zorgt voor herstel van evenwicht, lichaam en geest komen meer in balans. (Oude) blokkades, opgekropte emoties kunnen daarbij losgelaten worden. Hierna ontstaat een gevoel van algeheel welbevinden.

Reiki wordt wereldwijd gezien als een helende methode voor zowel geestelijke als lichamelijke klachten. Echter, Happinessyoga staat achter het standpunt dat Reiki nimmer een vervanging kan zijn van de reguliere geneeskunde! 

De individuele sessies worden als volgt ingevuld:
Eerste sessie (tijdsduur 1,5 uur)
-uitleg Reiki en buikademhaling
-voorbereiden van het lichaam op Reiki door middel van handoplegging
-Reiki behandeling door middel van handoplegging op verschillende posities op het lichaam, ondersteund door buikademhaling
-evaluatie

Vervolgsessies (tijdsduur 1 uur)
-korte terugblik op eerste sessie en tijd hierna
-voorbereiden van het lichaam op Reiki door middel van handoplegging
-Reiki behandeling door middel van handoplegging op verschillende posities op het lichaam, ondersteund door buikademhaling
-evaluatie

 

Happinessyoga Contact

Happinessyoga
Laan op Zuid 696
3071 AB Rotterdam

E-mail: happinessyoga@hotmail.nl

Nieuwsbrief ontvangen?